Reviews van deze auteur

Taxicentrale Rijnland - onbeschoft, niet op tijd en slechte communicatie

Review over Taxicentrale Rijnland

Wij hadden via internet een taxi naar Schiphol en van Schiphol terug naar huis geboekt bij Taxicentrale Rijnland tegen het afgesproken tarief van totaal 78,-.

Der heenreis naar Schiphol verliep goed: de vriendelijke chauffeur was keurig op tijd en na een soepele rit arriveerden wij zonder problemen op Schiphol.

Over de terugreis (3 weken later) zijn wij echter zeer ontevreden: na de landing belde ik zoals afgesproken de Taxicentrale en meldde dat wij geland waren maar ik vertelde hen ook dat er een grote rij bij de douane stond waardoor het waarschijnlijk nog wel een half uur zou duren voordat wij buiten zouden zijn. De taxicentrale zei echter dat de chauffeur al onderweg was en waarschijnlijk al stond te wachten.

Toen wij vervolgens van de bagageband op weg waren naar vertrekhal 2 werd ik gebeld op mijn mobiel. Ik miste dit telefoontje net maar belde onmiddellijk terug. Ik kreeg tot mijn verwondering echter niet de chauffeur aan de lijn maar zijn voicemail en sprak in dat wij binnen 1 minuut voor vertrekhal 2 zouden staan.
Buiten aangekomen was de chauffeur nergens te bekennen.

Na een kwartier heb ik de taxicentrale weer gebeld met de vraag waar de chauffeur bleef en of die met mij contact op wilde nemen. De Centrale brabbelde in moeilijk te verstaan Nederlands dat de chauffeur "er aan kwam".

Na weer een kwartier wachten heb ik de chauffeur weer gebeld maar kreeg weer zijn voicemail. Ik heb toen ingesproken dat wij al een half uur stonden te wachten en hem dringend verzocht mij te bellen zodat wij zouden weten waar we aan toe waren.

De chauffeur belde zowaar na een kwartier terug en meldde dat hij bij vertrekhal 3 stond en even een rondje moest rijden. Toen ik hem vroeg waarom het allemaal zo lang duurde en waarom hij maar niet terugbelde zei hij op zeer geirriteerde toon dat hij het allemaal zo zou uitleggen.

Toen de taxi eindelijk verscheen heb ik nogmaals mijn ongenoegen laten blijken over de wachttijd maar zeker ook over het feit dat de chauffeur mij maar niet terugbelde. Dat laatste vind ik nog het vervelendste, omdat je totaal niet weet wanneer en of er uberhaupt nog een taxi komt. Op mijn vraag waarom hij maar niet terugbelde kwam de man op bitse toon wel met een zeer creatieve maar ook ongeloofwaardige verklaring: er was onderweg spontaan een politieman bij hem in de taxi gesprongen en daardoor kon hij mij niet mobiel terugbellen. Toen ik vroeg of hij dan geen carkit had antwoordde hij dat deze taxi dat inderdaad niet had.

De rit naar huis verliep vervolgens in een oorverdovende, ijzige stilte.

Sterke punten
concurrerende prijs retourreis Schiphol

Zwakke punten
chauffeur van de terugreis was zeer onbeschoft (in tegenstelling overigens tot die van de heenreis, die was uitermate vriendelijk)

communicatie naar klant als je taxicentrale na landing hebt gebeld is slecht

website suggereert dat taxi op Schiphol klaarstaat, wij moesten 3 kwartier wachten zonder te weten of de taxi uberhaupt wel zou opdagen

reacties: